tirsdag, februar 15, 2005

Mobilene som neste ipod?

Det er en besnærende tanke: Med musikk på mobilen trenger du ikke ha med en egen spiller, enten det er IPod eller noe annet. De store mobiltelefonprodusentene har kastet seg på musikkbølgen. Sony Ericsson samarbeider med Sony-selskapet BMG, mens Nokia har dannet lag med musikktjenesten Loudeye og Microsoft. Begge lanserte løsningene under 3GSM i Cannes.

Ved å bruke Microsoft Media Player på PC og mobil håper Nokia å selge flere telefoner til dem som vil ha musikk på øret. Musikkfilene kan lastes ned via PC-en og over til mobilene eller direkte til mobilen fra mobilnettet. Kamera er nå nærmest standard i mobiltelefonene, nå blir en skikkelig musikkspiller det også.

Sony Ericsson vil flyte på merkenavnet Walkman på sine mobile utstyrt med en musikkspiller. Musikken kan lastes ned via mobilnettet. 3G-nettet gjør nedlastingen rask.

Men det er slett ikke gitt at brukerne vil kaste mp3-spilleren. Mobiltelefonene, selv de aller nyeste, har to svakheter: De har for liten lagringsplass og de har for kort batterilevetid. Noe stort gjennombrudd ventes derfor ikke før etter 2007.

De to nesten samtidige lanseringene er et tegn på at mobiltelefonprodusentene legger til rette for nye tjenester som telefonoperatørene kan tjene penger på.

Vi ser to trender i 2005:
- Mobilene blir musikkspillere
- De store samarbeider med andre store for å ta massemarkedene

Les Pressemeldingen fra Nokia om samarbeidet med Microsoft og Loudeye
og Pressemeldingen fra Sony Ericsson om musikkløsningen

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hjem

No Need to Click Here - I'm just claiming my feed at Feedster