fredag, februar 11, 2005

Samler all svensk ungdom

Svenske ungdommer har skapt et samfunn på siden av voksensamfunnet. Nettstedet Lunarstorm.se har greid det alle internettsteder drømmer om, å få med seg nesten alle til aktiv bruk.

Jeg var på en presentasjon av informasjonssjef Johan Forsberg på et møte i Competence and Media Convergence i Forskningsparken i Oslo. Lunarstorm er imponerende! 80 prosent av alle svensker mellom 13 og 19 år er medlem. Og tro ikke at dette er et vanlig chattested. Mange av de mest aktive diskusjonsgruppene handler om tro og tvil, filosofi og politikk. Under tsunamikatastrofen var Lunarstorm en viktig støtte for ungdom som lurte og spurte og trengte trøst. De fleste ungdommene bruker Lunarstorm også i kontakten med venner,og til å få og gi råd.

Nettstedet startet opp i år 2000 og har utviklet seg til et samlings- og debattforum for ungdom. De har ikke brukt fem øre i markedsføring, men er likevel blitt Sveriges største nettsted blant ungdom. I desember var 352.000 innom hver dag og de bruker i gjennomsnitt 42 minutter på nettstedet. Antall sidevisninger var 1,3 milliarder i desember. Ifølge Forsberg står Lunarstorm for 40 prosent av Internett-trafikken i Sverige. Brukerne sender hverandre 3 millioner tekstmeldinger pr dag. Telia har 1,5 millioner SMS-er.

Du må bo i Sverige eller Finland for å være medlem.

Les LunarStorms
og Om LunarStorms

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hjem

No Need to Click Here - I'm just claiming my feed at Feedster